Performanță la orice vârstă
Atașează-te în viață de cei care te pot face mai bun și primește-i pe cei care, la rândul tău, îi poți face mai buni. Seneca
Cea mai frumoasă experiență pe care o putem avea este misterul (...). Cel care este străin de această emoție, care nu mai poate zăbovi să se mire și să stea mut de uimire, este ca și mort.
Albert Einstein
În urmă cu șapte ani am încercat pentru prima dată o sesiune de respirație holotropică. Am intrat în acea experiență, recunosc, destul de neîncrezătoare și în același timp extrem de curioasă. Nu citisem mare lucru despre ce presupun aceste sesiuni și nici una din cărțile lui Stanislav Grof.
Intenția cu care am pornit a fost aceea de a încerca să văd ce se întâmplă și să simt și eu ce auzisem din poveștile celor care au avut această experiență.
A fost incredibil! M-am reîntors în timp, am văzut momente din viața intrauterină, am găsit răspuns la întrebări ce păreau fără răspuns.
La sesiunea de sharing am ascultat poveștile incredibile ale celorlalți participanți. Aceștia relatau stări extinse de conștiință, experiențe mistice, trăiri extatice, decorporalizări. Pentru unii dintre participanții la sesiunile de respirație holotropică este mai ușor să se lase duși de experiență, să-și dea voie să pășească în acest necunoscut, pentru alții este mai greu, așa cum a fost și în cazul meu.
Eu personal am nevoie să știu ce se întâmplă cu mine.
Mai precis cum este posibil să am astfel de trăiri fără intervenție externă care să schimbe artificial chimia creierului și a corpului?
Ce se întâmplă acolo în spatele scenei pentru ca spectacolul la care luăm parte să poată fi așa de real și fantastic?
Cine este producătorul, cine este regizorul și scenaristul acestui film al cărui principal actor suntem noi?
Am găsit răspunsul studiind lucrările unei întregi generații de oameni de știință, deschizători de drumuri noi în ceea ce privește cunoașterea a ceea ce este dincolo de lumea simțurilor, dincolo de această lume aparentă, tridimensională.
Cum poate creierul nostru să folosească frecvențe care transportă informații specifice dincolo de vibrația materiei și viteza luminii?
Dacă cineva poate să stea pe saltea sau pe un scaun în timpul unei meditații și să aibă o experiență senzorială semnificativă fără ajutorul simțurilor se impune întrebarea: ce se întâmplă de fapt în creier, cum se poate explica acest efect supranatural?
Care sunt sistemele unice, organele, glandele, țesuturile, substanțele chimice, neurotransmițătorii și celulele implicate în acest proces?
Egiptenilor se pare că le era cunoscută semnificația sistemului nervos autonom, a sistemului reticular de activare, poarta talamică. Și-au dat seama că prin activarea glandei pineale au acces la o altă lume și dimensiune.
În sistemul de măsurare egiptean, Ochiul lui Horus reprezenta și un sistem de cuantificare fracționară pentru măsura unui întreg.
În matematica modernă, îl numim constanta lui Fibonacci și este o formulă matematică care apare peste tot în natură, prezentă în modelele pe care le vedem în floarea soarelui, scoici, ananas, pini, ouă și chiar în structura galaxiei noastre – Calea Lactee.
Cunoscută sub numele de spirala de aur, media de aur sau raportul de aur, constanta Fibonacci se caracterizează prin faptul că fiecare număr care urmează este suma celor două precedente.
Dacă suprapui această formulă peste creier și începi să împarți în pătrate, adăugând un pătrat și încă un pătrat vei obține un model fractal nesfârșit ce se repetă la fiecare scară.
Pornind de la glanda pineală această formulă evidențiază structura exactă a creierului.
În mitologia greacă Hermes, mesagerul zeilor care putea călători între tărâmurile pământești și cele divine, fiind considerat un zeu al tranzițiilor și al dimensiunilor, un ghid al vieții de apoi, avea ca simbol Caduceul.
Cei doi șerpi care se deplasează în sus reprezintă mișcarea energiei de-a lungul coloanei vertebrale, de la corp la creier, iar aripile eliberarea sinelui atunci când energia ajunge la glanda pineală pentru a simboliza iluminarea.
ADN-ul uman are exact aceeași structura precum spirala creată de cei doi șerpi.
Toate aceste simboluri străvechi prind din nou viață și încep să facă sens într-un mod științific. Ele conțin mult mai multă informație decât am fost lăsați să credem până acum și cumva începe să facă sens această legătură dintre celulă și univers, dintre minte, corp și spirit, dintre noi și divinitate.
Această mișcare creată de valul de oameni de știință ca Joe Dispenza (din a cărui carte numită Supranatural este inspirat acest material) Stanislav Grof, Richard Tarnas, Bruce Lipton, Gregg Braden, Menas Kafatos, care vin din arii total diferite precum neuroștiințe, medicină, biologie, astrologie, fizică cuantică și am enumerat doar câțiva din cei care pe mine mă inspiră și a căror lucrări le citesc, au reușit să spargă aceste bariere ale lumii nevăzute și să facă disponibile și pentru noi, cei curioși și doritori de mai mult aceste informații și experimente.
Atașează-te în viață de cei care te pot face mai bun și primește-i pe cei care, la rândul tău, îi poți face mai buni. Seneca
Lumea văzută prin ochii mei În perioada cea mai grea din viața mea când încercam să pun bucățele împreună și să refac acel puzzle împrăștiat
Nu îmi spune mie ce nu poți face, ce nu ai făcut și ce nu ai obținut! Spune-ne nouă ce îți dorești, ce vei face
Tată, a venit vremea să-mi dai ceea ce mi-ai făgăduit la naștere Făt Frumos în basmul „Tinerțe fără bătrînețe și viață fără de moarte” Ultimul